Vad hände efter
Perstorp Tekniska Gymnasium?

AlvaIndustritekniska programmet

”Jag gick industriprogrammet och jobbade sommaren efter studenten på Perstorp AB, ett jobb jag fick tack vare praktiken på skolan. Nu pluggar jag på Lunds universitet till gymnasielärare i engelska. Under mina tre år på PG åkte vi till London och jag fick även möjlighet att ha utlandspraktik i Kina”
/Alva Rietz

AndyEl- och energiprogrammet

“Mina framtidsvisioner har alltid varit glasklara – jag ville bli industrielektriker. Jag fick chansen att praktisera på Perstorp AB vilket ledde till sommarjobb och nu är jag tillsvidareanställd. Drömmen är att kunna kombinera mitt nuvarande jobb som underhållselektriker med att jobba som deltidsbrandman.”
/Andy Khan

LottiIndustritekniska programmet

”Jag läser en utbildning i IT-forensik och informationssäkerhet och är nu inne på mitt tredje och sista år. Efter utbildningen finns det möjlighet att jobba hos bland annat polisen som IT-forensiker eller att jobba med IT-säkerhet i både den privata- och offentliga sektorn.”
/Lotti Furutorp

LukasIndustritekniska programmet

“Jag bor i Linköping och pluggar till civilingenjör inom industriell ekonomi. Något jag tidigt märkt på universitetet är hur bra grund PG ger, då man generellt läser många fler kurser samtidigt som alla praktik- och sommarjobbstillfällen ger goda möjligheter inom arbetslivet.”
/Lukas Ekberg

MariaIndustritekniska programmet

Min plan var att jobba något år innan jag skulle börja plugga. Dels för att vara helt säker på vilken utbildning jag ville studera, dels för att kunna spara ihop lite pengar. Under min tid på Perstorp gymnasium har jag praktiserat på Perstorp AB vilket resulterade i att jag fick sommarjobb där. I trean hade jag mitt gymnasiearbete inne på Perstorp AB och fick bra kontakt med företaget. Sommaren 2020 fick jag åter igen sommarjobb och har nu fått förlängt. Jag jobbar som processoperatör och övervakar och kontrollerar en kemisk process.
/Maria Youssef