Industritekniska programmet

Drömmer du om att arbeta som ingenjör någonstans i världen, inom kemi, läkemedels- eller livsmedelsbranschen? Eller har du funderingar på helt andra yrken?

Det Industritekniska programmet ger en bred bas med samma behörighet för vidare studier på universitet och högskola som exempelvis NV-programmet, samtidigt får du en yrkesutbildning och möjlighet att arbeta efter gymnasiet. När du går det Industritekniska programmet är du inriktad på tekniskt avancerade yrken.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du jobba som processoperatör eller laboratorietekniker. Väljer du vidare studier kan du söka utbildningar inom alla grenar, beroende på vilka valbara kurser du läst och framtidsutsikterna är väldigt ljusa! Få skolor bedriver yrkesutbildningar till processoperatör vilket gör våra elever eftertraktade.

Praktik på riktigt

Eleverna på vår skola har ena benet i skolans värld och andra i arbetslivet. Huvudman för skolan är Perstorp AB – en kemikoncern med anställda över hela världen. Företaget är på olika sätt involverat i skolans utformning för att eleverna ska få en utbildning som i framtiden gör dem attraktiva på den internationella arbetsmarknaden. Som elev på Perstorp Tekniska Gymnasium får du inte bara en teoretisk utbildning utan en möjlighet att komma i kontakt med industrin inom områden som kemi, teknik och naturvetenskap redan under skoltiden. Du har 15 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande) på nationella och internationella företag och gör ett flertal studiebesök under dina år hos oss.

Ladda ner PDF >

”I framtiden vill jag jobba antingen som läkare eller som lärare i matte och/eller NO.”