Genom att plugga en teknisk gymnasieutbildning öppnar du många dörrar till spännande vidareutbildningar och jobb. Vi är en teknisk gymnasieskola med stor kompetens och de viktiga kontakterna med branschen.

Teknik är framtiden

Våra program

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet

Drömmer du om att arbeta som ingenjör någonstans i världen, inom kemi-, läkemedels- eller livsmedelsbranschen? Vill du jobba med produktutveckling inom processindustrin, eller med något helt annat? Det Industritekniska programmet ger samma behö­righet för vidare studier som exempelvis NV-programmet.

Läs mer


El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet

Tycker du att det verkar spännande att programmera en robot? Vill du lära dig att planera el i fastigheter eller installera, driftsätta och felsöka produktionsutrustning? Kanske medverka i projekt för att utveckla nya tekniska lösningar? Då passar El- och energiprogrammet med inriktning automation.

Läs mer

Varför ska jag välja Perstorps Tekniska Gymnasium?

Lagom stor skola

Lagom stor skola

Vi får ofta höra att vår skola är som ett ”andra hem”. Vi är en liten skola med mysig och personlig atmosfär där alla får plats att vara sig själv.


Praktik på riktigt

Du kan bli vad du vill!

Kanske du vill utveckla nya produkter, rädda världen, rocka i labbet? Eller jobba som ingenjör, med djur, inom vård eller processindustrin? Branschen vill ha dig med kunskaper inom kemi, teknik och naturvetenskap!

Vad gör tidigare elever nu?


Vad betyder Dubbel kompetens?

Dubbel kompetens

Hos oss får du dubbel kompetens: yrkes- och högskolebehörighet. Det innebär att du kan välja att studera vidare på högskola, eller att börja arbeta. Du har 15 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande) på nationella och internationella företag.

Läs mer

Vi är sociala!

Idag får alla som sökt till oss ett preliminärt antagningsresultat till sina gymnasieval! Har ni varit inne och kollat? 😃

#perstorptekniskagymnasium #perstorpgymnasium #antagningsbesked
#gymnasieval2021
✨ Intervju med Eddie Tkalec! ✨

🌿 Du tar studenten till sommaren - vad har varit bäst med dina år på PG?

- Det bästa har definitivt varit resorna och de olika aktiviteterna som vi elever har upplevt tillsammans. Trots att skolan är liten, så har även gemenskapen och samspelet mellan elever och lärare alltid varit toppen. Den så kallade PG-andan har gjort att skolan alltid har känts som ett andra hem. 

🌿 Vill du plugga vidare eller jobba efter studenten?

- Jag kommer att plugga vidare direkt till ingenjör inom elektro- eller datateknik. Jag har alltid haft ett intresse för teknik och elektronik och vill arbeta inom dessa områden. Teknik är ju under konstant utveckling, och därmed också ingenjörsyrket vilket är både roligt och utmanande. 
 
🌿 Vilket är ditt framtida drömjobb?

- Mitt framtida drömjobb är att jag på något sätt får vara med och bidra till utvecklingen och problemlösningen av nutidens och framtidens teknologi, vare sig det gäller bilar eller mobiltelefoner.

#perstorptekniskagymnasium #perstorpgymnasium #teknikärframtiden #dubbelkompetens #intervju
På torsdag den 15/4 kommer det preliminära antagningsresultatet för alla som sökt till ett gymnasieprogram. Så spännande! Vi hoppas ni som har sökt kommer in på ert förstahandsval och ser fram emot elever som kommer att studera hos oss till hösten. 
➡️ Känner ni några som har sökt till oss? 😃

#perstorptekniskagymnasium #perstorpgymnasium #teknikärframtiden #flersökande #gymnasieval2021 #dubbelkompetens
🟣 Vår chatt har öppen idag kl. 13-15 där du kan ställa alla frågor om våra gymnasieprogram, vår skola och vad man kan jobba med efter studenten . Länk finns i vår bio 🟣

#perstorptekniskagymnasium #perstorpgymnasium #teknikärframtiden #dubbelkompetens #chatt
✨ Intervju med Nicky Ta ✨

🌿 Nicky, du tar studenten till sommaren. Vad har varit bäst med dina år på PG?

- Vi har bland annat en väldigt bra gemenskap på skolan. Dessutom tycker jag att skolans förmåga att anpassa sig efter elevers behov har varit lysande, särskilt nu under pandemin. Samtidigt är skolmaten utöver det vanliga! Men det bästa måste ändå vara att jag har fått vänner för livet!

🌿 Vad vill du göra efter studenten?

- Eftersom jag är ganska skoltrött så vill jag jobba något år. Sedan är tanken att jag ska plugga vidare till ekonom i framtiden.
 
🌿 Vilket är ditt drömjobb?

Mitt drömjobb... Hmm... En svår fråga men jag hade velat utveckla mitt företag ”Nicky Bricks Inc.” och göra det större. Annars hade jag också kunnat tänka mig öppna en restaurang. Mat är min passion i livet men jag vet inte om det hade varit så bra för min hälsa att jobba på en restaurang med massor av god mat. 😊

#perstorptekniskagymnasium #perstorpgymnasium #intervju
#tarstudenten #teknikärframtiden
Har ni koll på viktiga datum för gymnasieval? ✨
Här har vi dem, gäller i Skåne Län.

#perstorptekniskagymnasium #perstorpgymnasium #dubbelkompetens #teknikärframtiden #gymnasieval2021
En annan fråga som är ganska förekommande på vår chatt är: Gör ni några resor?
Svar: Ja, i årskurs 2 åker eleverna till London under en långhelg och de elever som läser moderna språk åker till sina respektive länder. I årskurs 3 har eleverna möjlighet att ansöka om att få åka 3 av sina APL-veckor utomlands. 😃

Har ni fler frågor är ni välkomna att ställa dem till oss antingen när vår chatt är öppen fredagar kl. 13-15 eller skicka direktmeddelande till oss 😊✨

#perstorptekniskagymnasium #perstorpgymnasium #APL #resor
En rolig nyhet! 🤩 I år har vi haft fler sökande än i fjol och är så glada för detta! Ni som har sökt till vår skola har gjort ett helt rätt val – Teknik är framtiden! 👏
Känner ni några som har sökt till oss? 🤩
#perstorptekniskagymnasium #perstorpgymnasium #teknikärframtiden #flersökande #gymnasieval2021
Ni har väl inte missat vår Youtube-kanal vi har samlat korta videoklipp om vår skola och våra program? 😃🎥

Sök på "Perstorp Tekniska Gymnasium" på Youtube! ✨

#perstorptekniskagymnasium #perstorpgymnasium #youtubekanal
Du är yrkeslärare i el – varför blev du det?
I mitt yrke som elektriker kunde jag se en viss brist på kunskap hos både elever som var i utbildning och de som precis var nyutexaminerade och valde då att börja jobba som yrkeslärare. Är nu på mitt 10:e år som yrkeslärare.
 
Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är att få se eleverna ta till sig av undervisningen och se deras utveckling och även glädje när de lyckas med sina övningar.
 
 
Vad är det bästa med Perstorp Tekniska Gymnasium?
Det är en liten skola med många kompetenta lärare och nyfikna elever. Känns som att alla känner alla och jag upplever inte att någon känner sig utanför. Eleverna har lätt att få hjälp då det inte är så stora elevgrupper.
 
 
Vad gör du helst när du är ledig?
När jag är ledig så har jag en elfirma vid sidan av mitt arbete här på Perstorp Tekniska Gymnasium som jag gör lite mindre arbeten på. Jag har även en motorbåt som jag håller på att renovera. Allt ifrån elsystem till trädetaljer.

Våra viktiga samarbetspartners

Perstorp AB är vår huvudman. Ett internationellt företag med produktion i flera länder. Vi har också ett flertal andra starka företag som samarbetspartners – bl. a Johnson Matthey, Isover, ESAB och Celanese. Detta ger våra elever unika möjligheter till givande praktikplatser och studiebesök – både i Sverige och utomlands.


Perstorp
Isover
Celanse
ESAB
Gelita
FAAC
Emerson