Perstorp Gymnasium

Teknik är framtiden!

Det är inte lätt att veta vad man vill göra i framtiden när man går på högstadiet. Men oftast vet man vad man tycker är roligt, intressant och spännande. Om du tycker att det är kul med kemi, teknik och naturvetenskap – då har du hittat rätt!

Industritekniska programmet
Industritekniska programmet

Drömmer du om att arbeta som ingenjör någonstans i världen, inom kemi-, läkemedels- eller livsmedelsbranschen? Vill du jobba med produktutveckling inom processindustrin, eller med något helt annat? Det Industritekniska programmet ger samma behö­righet för vidare studier som exempelvis NV-programmet.

Läs mer


El- och energiprogrammet
El- och energiprogrammet

Tycker du att det verkar spännande att programmera en robot? Vill du lära dig att planera el i fastigheter eller installera, driftsätta och felsöka produktionsutrustning? Kanske medverka i projekt för att utveckla nya tekniska lösningar? Då passar El- och energiprogrammet med inriktning automation.

Läs mer

Lagom stor skola

Lagom stor skola

Vår skola är inte så stor. Den är alldeles lagom. Det ser vi som en fördel. Hos oss ska alla ha chansen att nå sina mål.

Läs mer


Praktik på riktigt

Praktik på riktigt

Praktik och studiebesök, både i Sverige och utomlands, är viktiga delar av utbildningen. Du har 15 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande) på nationella och internationella företag.

Läs mer


Vad betyder Dubbel kompetens?

Vad betyder dubbel kompetens?

Hos oss får du dubbel kompetens. Det betyder att du kan få både yrkes- och högskolebehörighet! Grunden i utbildningen ger dig ett yrke, sedan bygger du på med valbara kurser och får en bred högskolebehörighet.

Läs mer


Öppet hus

Till följd av Corona så kan vi inte ha ett fysiskt öppet hus här, men hoppas att du kan skaffa dig en uppfattning om vår skola ändå genom att titta på vår film och bildspel.

Den 5/5 kl 8-20 är vi är dessutom redo att svara på era frågor på chatten.


Skuggning

Vi pratar ofta om atmosfären på skolan och om alla möjligheter våra utbildningar leder till. Men vi vet samtidigt att det kan vara svårt att greppa vad teknikutbildningar egentligen är. Kommer du hit och skuggar en elev en dag så får du uppleva hur en helt vanlig skoldag är och kan ställa alla de frågor du har till elever och lärare.

Kontakta oss om du vill veta mer! Ring 0435-37680 eller maila skolan@perstorpgymnasium.se

Vi är ett Teknikcollege

Teknikcollage är en samverkan-plattform som möjliggör arbetet med kompetensförsörjning inom svensk industri för att säkerställa tillväxt och konkurrenskraft på både lång och kort sikt.

Läs mer


Vi är socialaVåra viktiga samarbetspartners

Perstorp AB är vår huvudman. Ett internationellt företag med produktion i flera länder. Vi har också ett flertal andra starka företag som samarbetspartners – bl. a Johnson Matthey, Isover, ESAB och Celanese. Detta ger våra elever unika möjligheter till givande praktikplatser och studiebesök – både i Sverige och utomlands.


Perstorp
Isover
Celanse
ESAB
Gelita
FAAC
Emerson