Välkommen till oss! Här hittar du information om när vi har öppet hus, men också samlad information om vår skola om du inte har möjlighet att komma hit.

ÖPPET HUS
12 november kl 10-13
19 januari kl 17-19

Vår chat är bemannad för direktsvar varje fredag mellan 13-15.

Teknik är framtiden

Våra program

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet

Drömmer du om att arbeta som ingenjör någonstans i världen, inom kemi-, läkemedels- eller livsmedelsbranschen? Vill du jobba med produktutveckling inom processindustrin, eller med något helt annat? Det Industritekniska programmet ger samma behö­righet för vidare studier som exempelvis NV-programmet.

Läs mer


El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet

Tycker du att det verkar spännande att programmera en robot? Vill du lära dig att planera el i fastigheter eller installera, driftsätta och felsöka produktionsutrustning? Kanske medverka i projekt för att utveckla nya tekniska lösningar? Då passar El- och energiprogrammet med inriktning automation.

Läs mer


Teknikprogrammet

Teknik-
programmet

Nyhet – start 2022

Teknikprogrammet, med inriktning Produktionsteknik, är vårt splitternya program som är för dig som redan nu vet att du kommer att läsa vidare på högskolan direkt efter gymnasiet.

Läs mer

Såhär har vi det

Varför ska jag välja Perstorps Tekniska Gymnasium?

Lagom stor skola

Lagom stor skola

Vi får ofta höra att vår skola är som ett ”andra hem”. Vi är en liten skola med mysig och personlig atmosfär där alla får plats att vara sig själv.


Praktik på riktigt

Du kan bli vad du vill!

Kanske du vill utveckla nya produkter, rädda världen, rocka i labbet? Eller jobba som ingenjör, med djur, inom vård eller processindustrin? Branschen vill ha dig med kunskaper inom kemi, teknik och naturvetenskap!


Vad betyder Dubbel kompetens?

Dubbel kompetens

Hos oss får du dubbel kompetens: yrkes- och högskolebehörighet. Det innebär att du kan välja att studera vidare på högskola, eller att börja arbeta. Du har 15 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande) på nationella och internationella företag.

Här trivs eleverna!

På Perstorp Tekniska Gymnasium stormtrivs eleverna och rekommenderar skolan till andra. Det visar resultatet från Skolinspektionens granskande enkät. Eleverna fick svara på frågor inom fjorton kategorier som berörde allt från trygghet och trivsel till undervisning och delaktighet – och resultatet hamnade en bra bit över snittet på i stort sett alla kategorier.

*De stora siffrorna visar Perstorp Tekniska Gymnasiums resultat medan de inom parantes är det nationella medelvårdet. (10 är högsta värdet.) www.skolinspektionen.se/skolenkaten

Jag rekommenderar min skola
Jag känner mig trygg i skolan
Jag har studiero på lektionerna

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att få påminnelser inför våra öppna hus eller annan information om vår skola. Har du frågor om skolan - tveka inte att höra av dig.