Bli elev

Jobba direkt efter gymnasiet eller plugga vidare
- hos oss får du dubbel kompetens!

Dubbel kompetens

På Perstorp Tekniska Gymnasium får du ”Dubbel kompetens”. Det betyder att du kan få både yrkes- och hög- skolebehörighet. Grunden i utbildningen ger dig ett yrke, sedan bygger du på med valbara kurser och får en bred högskolebehörighet.

Ingenjör

Drömmer du om att arbeta som ingenjör någonstans i världen?

Våra utbildningar ger dig en bred bas och behörighet för vidare studier på universitet och högskola precis som andra teoretiska program.

Vill du jobba direkt efter gymnasiet?

Våra utbildningar ger dig yrkeskvalificering och möjlighet till ett jobb inom en bransch som efterfrågar personal. Genom APL (arbetsplatsförlagt lärande) får du kunskaper och kontakter som gör steget in i yrkeslivet kortare.

Praktik på riktigt – i Sverige och utomlands

Praktik och studiebesök, både i Sverige och utomlands, är viktiga delar av utbildningen. Du har 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) på nationella och internationella företag. Dessa veckor ger dig viktiga kunskaper, erfarenheter och kontakter.

Resa är att lära

Under dina tre år på Perstorp Tekniska Gymnasium får du vid flera tillfällen resa både kort och långt. Det kan vara allt från studiebesök på företag till guidad tur i London eller praktik i Kina. Du får erfarenheter och ett nätverk av kontakter i både när och fjärran.

Må bra – prestera bra

Det är verkligen så. Mår man bra så är det lättare att prestera bra. Vi har tillgång till Perstorp AB:s träningslokaler, fotbollsplan och löpslingor och äter god och bra lunch på Persgårdens Restaurang!

Må bra - prestera bra

Vi är en hälsoskola

Vi satsar målmedvetet på att vara en hälsoskola och erbjuder bland annat frivillig, lärarledd träning, roliga aktiviteter som tipspromenader och gemensam frukost varje fredag.

Teambuilding

Vi inleder höstterminen med ett läger där vi lär känna varandra, och gör sedan ett flertal aktiviteter och utflykter tillsammans med fokus på teambuilding och ledarskap.

Så här söker du

Du söker till Perstorp Tekniska Gymnasium på samma sätt och vid samma tillfälle som till kommunala skolor. Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. Är du osäker kan du alltid fråga din skolas studie- och yrkesvägledare.

När du fått det preliminära antagningsbeskedet kallas du till oss för en informell intervju. Intervjun är till för att vi ska få träffa dig, ge dig ytterligare information om våra program och våra kurser, samt ge dig information om skolstart och upptaktsdagar. Vi vill också vid detta tillfälle ge dig och dina vårdnadshavare möjlighet att ställa eventuella frågor. Vi vill poängtera att intervjun inte på något sätt är avgörande i urvalsprocessen. Strax efter att du fått ditt definitiva antagningsbesked kan du vänta dig ett välkomstbrev från oss.

Du är alltid välkommen att komma och besöka oss.