Genom att plugga en teknisk gymnasieutbildning öppnar du många dörrar till spännande vidareutbildningar och jobb. Vi är en teknisk gymnasieskola med stor kompetens och de viktiga kontakterna med branschen.

Teknik är framtiden

Våra program

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet

Drömmer du om att arbeta som ingenjör någonstans i världen, inom kemi-, läkemedels- eller livsmedelsbranschen? Vill du jobba med produktutveckling inom processindustrin, eller med något helt annat? Det Industritekniska programmet ger samma behö­righet för vidare studier som exempelvis NV-programmet.

Läs mer


El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet

Tycker du att det verkar spännande att programmera en robot? Vill du lära dig att planera el i fastigheter eller installera, driftsätta och felsöka produktionsutrustning? Kanske medverka i projekt för att utveckla nya tekniska lösningar? Då passar El- och energiprogrammet med inriktning automation.

Läs mer


Teknikprogrammet

Teknik-
programmet

Teknikprogrammet, med inriktning Produktionsteknik, är vårt  program som är för dig som redan nu vet att du kommer att läsa vidare på högskolan. I utbildningen ingår 8 veckors APL som du gör på internationella företag med stor möjlighet att knyta framtida kontakter.

Läs mer

Varför ska jag välja Perstorps Tekniska Gymnasium?

Lagom stor skola

Lagom stor skola

Vi får ofta höra att vår skola är som ett ”andra hem”. Vi är en liten skola med mysig och personlig atmosfär där alla får plats att vara sig själv.


Praktik på riktigt

Du kan bli vad du vill!

Kanske du vill utveckla nya produkter, rädda världen, rocka i labbet? Eller jobba som ingenjör, med djur, inom vård eller processindustrin? Branschen vill ha dig med kunskaper inom kemi, teknik och naturvetenskap!

Vad gör tidigare elever nu?


Vad betyder Dubbel kompetens?

Dubbel kompetens

Hos oss får du dubbel kompetens: yrkes- och högskolebehörighet. Det innebär att du kan välja att studera vidare på högskola, eller att börja arbeta. Du har 15 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande) på nationella och internationella företag.

Vi är sociala!

Perstorp Tekniska Gymnasium är certifierat som ett Teknikcollege. Det innebär att våra utbildningar håller väldigt hög kvalitet. En certifierad utbildning innebär också att närliggande företag varit med och påverkat innehållet, vilket ger stora möjligheter till jobb eftersom du vet att du har lärt dig rätt saker. Gå gärna in och läs mer på https://teknikcollege.se/student
Nu gör våra elever sin sista APL-vecka för denna gång. Vi har varit ute och besökt några av dem, bland annat Carl som gör praktik på Gelita, ett företag som tillverkar gelatin till bland annat godis, och Filip som gör praktik på ESAB där man tillverkar svetselektroder. Roligt att se att de trivs och lär sig massor!
I januari annonserades 390 jobb som industrielektriker och 128 som automationstekniker ut i Sverige. Det finns bara sju skolor med automation som inriktning – EE automation på Perstorp Tekniska Gymnasium är en av dessa – vilket gör våra elever väldigt eftertraktade på arbetsmarknaden. Dessutom kan du som pluggar EE välja att göra ett prov för att få ECY-certifikat, vilket innebär att du, förutom automation, även kan söka jobb inom installation. Teknik är framtiden!
Har du svårt att välja mellan IN och TE? Under första året läser eleverna på dessa utbildningar exakt samma kurser. Det är först i 2:an som utbildningarna antar egna inriktningar – det gör att du som elev enkelt kan byta om du känner ett behov av det. IN är ett yrkesförberedande program som öppnar dörren till jobb som processoperatör och laboratorietekniker bland annat. TE-programmet är ett studieförberedande program för dig som vill plugga vidare på högskola, kanske du drömmer om att bli civilingenjör?
Efter ett härligt jullov är vi tillbaka med ett roligt och späckat schema! Årskurs 3 har redan åkt ut på sin praktikperiod (APL) där de stannar till vecka 4. Under sin APL får de lära sig yrket praktiskt och kommer tillbaka till skolan med nya erfarenheter, kunskaper och inte minst värdefulla kontakter inom branschen. Nästa vecka får ni höra en av våra elever berätta om sin praktik – håll utkik!
Drömmer du om att jobba som polis, mikrobiolog, sjuksköterska, veterinär eller något tekniskt avancerat yrke? Då är det Industritekniska programmet en perfekt start. Utbildningen ger samma behörighet för vidare studier på universitet och högskola som exempelvis NV-programmet, samtidigt får du en yrkesutbildning och möjlighet att arbeta efter gymnasiet. Varför välja när man kan få båda delar?

Våra viktiga samarbetspartners

Perstorp AB är vår huvudman. Ett internationellt företag med produktion i flera länder. Vi har också ett flertal andra starka företag som samarbetspartners – bl. a Johnson Matthey, Isover, ESAB och Celanese. Detta ger våra elever unika möjligheter till givande praktikplatser och studiebesök – både i Sverige och utomlands.


Perstorp
Isover
Celanse
ESAB
Gelita
FAAC
Emerson