Genom att plugga en teknisk gymnasieutbildning öppnar du många dörrar till spännande vidareutbildningar och jobb. Vi är en teknisk gymnasieskola med stor kompetens och de viktiga kontakterna med branschen.

Teknik är framtiden

Våra program

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet

Drömmer du om att arbeta som ingenjör någonstans i världen, inom kemi-, läkemedels- eller livsmedelsbranschen? Vill du jobba med produktutveckling inom processindustrin, eller med något helt annat? Det Industritekniska programmet ger samma behö­righet för vidare studier som exempelvis NV-programmet.

Läs mer


El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet

Tycker du att det verkar spännande att programmera en robot? Vill du lära dig att planera el i fastigheter eller installera, driftsätta och felsöka produktionsutrustning? Kanske medverka i projekt för att utveckla nya tekniska lösningar? Då passar El- och energiprogrammet med inriktning automation.

Läs mer


Teknikprogrammet

Teknik-
programmet

Nyhet – start 2022

Teknikprogrammet, med inriktning Produktionsteknik, är vårt splitternya program som är för dig som redan nu vet att du kommer att läsa vidare på högskolan direkt efter gymnasiet.

Läs mer

Varför ska jag välja Perstorps Tekniska Gymnasium?

Lagom stor skola

Lagom stor skola

Vi får ofta höra att vår skola är som ett ”andra hem”. Vi är en liten skola med mysig och personlig atmosfär där alla får plats att vara sig själv.


Praktik på riktigt

Du kan bli vad du vill!

Kanske du vill utveckla nya produkter, rädda världen, rocka i labbet? Eller jobba som ingenjör, med djur, inom vård eller processindustrin? Branschen vill ha dig med kunskaper inom kemi, teknik och naturvetenskap!

Vad gör tidigare elever nu?


Vad betyder Dubbel kompetens?

Dubbel kompetens

Hos oss får du dubbel kompetens: yrkes- och högskolebehörighet. Det innebär att du kan välja att studera vidare på högskola, eller att börja arbeta. Du har 15 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande) på nationella och internationella företag.

Vi är sociala!

Är du nyfiken på vår skola - kom på vårt öppna hus! Vill du skugga? Kontakta oss.
SAVE THE DATE! Den 13 november kl. 10-13 har vi Öppet hus på skolan. Som vi längtar efter att få visa våra härliga miljöer: labbsalar, lektionssalar och alla mysiga utrymmen för umgänge! Mer info om dagen kommer senare, men skriv in datumet i kalendern om du eller någon du känner är intresserad.

#perstorpgymnasium #perstorp #gymnasieval #öppethus #teknik
Nu har vi kommit en bra bit in i terminen. Hur går det med studietekniken? Alla är olika och lär sig på olika sätt, men det är bra att hitta en teknik som gör att din inlärning blir effektivare. På gymnasieguiden.se (https://www.gymnasieguiden.se/informeras/tips-om-studieteknik) finns tips och råd i text och film om studieteknik. Tänk på detta:
1. Sätt upp mål – och ge dig själv en belöning när du nått målet.
2. Sov tillräckligt – sömnen är superviktig för att hjärnan ska orka.
3. Använd hjälpmedel – kalender, program för anteckningar, mindmap mm
4. Repetera det du lärt dig så att det sitter
I november har vi Öppet hus på skolan. Men redan nu kan du gå in i vårt ”digitala öppet hus” på hemsidan och titta på filmer om skolan och utbildningarna!
Nu tar vi snart helg – men först finns vi här för dig som vill chatta med oss. Gå in på hemsidan och ställ frågor mellan NU!-15!
Vad gör en automationstekniker?
En automationstekniker jobbar oftast med att automatisera utrustningar i industrin och kommer på nya placeringar av givare (instrument som visar olika värden, t ex temperatur) etc. Teknikern byter även ut trasiga givare och övrig utrustning som har med produktionen att göra och kan utföra en del programmering av styrutrustningar exempelvis PLC-programmering (PLC=programmerbart styrsystem. Dator som används för att styra en montagelinje, en process eller liknande). Visst låter det spännande?

#gymnasieval #teknik #el #industri #teknikprogrammet
Äntligen fredag! På vår skola är sammanhållningen otroligt viktig. Alla ska känna att de har en självklar plats här. Varje fredag har vi gemensam fika – ett härligt sätt att avrunda veckan på. 
Ni som är intresserade av vår skola – missa inte chatten på hemsidan mellan kl 13-15!
Malin Larsson tog studenten från PG 2010, tog ett sabbatsår, jobbade och gjorde en kortare militärtjänstgöring. 2011 började hon plugga till Utvecklingsingenjör på Högskolan i Halmstad. Nu arbetar hon på Perstorp AB.
” Jag började på Perstorp 2018 som laboratorieassistent. Där utförde jag rutinanalyser på våra slutprodukter och produkter under tillverkning. Sedan september i år jobbar jag som Driftingenjör på Pentafabriken. Jag är under upplärning och mina arbetsuppgifter handlar om att ansvara för driften. Min roll är att vara en resurs för fabriken i både underhållsarbete och förbättringsarbete. Det är en rolig, utmanande och utvecklande roll. Jag lär mig mycket, både om tekniken och om människor, eftersom jag har en utbildande roll och även agerar som bollplank med idéer och förbättringar. Tillsammans är vi ett härligt team och jag trivs verkligen.”
Vad innebär det att man som elev får dubbel kompetens?

Med dubbel kompetens menar vi att du dels får ett yrke och dels studiebehörigheten till högskolan. Det beror på vilka aktiva val du gör. Du kan läsa in allmän högskolebehörighet på alla programmen, och även till största del särskild behörighet. Yrket får du alltid, behörigheten bestämmer du själv om du vill ha. Det innebär att du har större valmöjligheter efter gymnasiet än efter ett helt studieförberedande program. 

#gymnasieval2022 #teknikkvinnor #gymnasie #teknik #perstorp
Filip Johansson tog studenten från El- och energiprogrammet 2020. Han tycker att det bästa med skolan var den inblick i arbetslivet som han fick genom studiebesök och praktik. Han erbjöds jobb på automationsteknik innan han slutat skolan.
”Jag trivs väldigt bra och har redan fått vara med i många roliga projekt. Allt från att bygga och installera våra turn key lösningar av robotceller till att koppla styrskåp. Alla projekt är unika och ger nya utmaningar, vi jobbar både på hemmaplan och utomlands vilket jag tycker är roligt. Tyckte framför allt att installationen av en robotcell vi gjorde i Italien var extra spännande och lärorikt. Nu i höst har jag även fått möjligheten att lära mig elkonstruktion och rita i Eplan, så för tillfället är jag uthyrd som konsult till Tetra Pak och gör elritningar till deras processmaskiner. Vi kan jobba mycket hemifrån men det blir även några dagar i veckan nere i Lund på Tetra Pak. Framöver vill jag fortsätta att utvecklas, yrket är väldigt brett och det finns många vägar att gå.”
Perstorp AB är ett globalt företag inom kemibranschen med den modernaste utrustningen och hela världen som sin arena. Att Perstorp är skolans huvudman betyder att våra utbildningar är väl förankrade i arbetslivet. Många elever får jobb på Perstorp AB eller något av våra andra partnerföretag redan innan de har slutat skolan. Imorgon ska ni få höra Filip Johansson berätta om hur han gick från skola till jobb.

Våra viktiga samarbetspartners

Perstorp AB är vår huvudman. Ett internationellt företag med produktion i flera länder. Vi har också ett flertal andra starka företag som samarbetspartners – bl. a Johnson Matthey, Isover, ESAB och Celanese. Detta ger våra elever unika möjligheter till givande praktikplatser och studiebesök – både i Sverige och utomlands.


Perstorp
Isover
Celanse
ESAB
Gelita
FAAC
Emerson