Genom att plugga en teknisk gymnasieutbildning öppnar du många dörrar till spännande vidareutbildningar och jobb. Vi är en teknisk gymnasieskola med stor kompetens och de viktiga kontakterna med branschen.

Teknik är framtiden

ÖPPET HUS BARA FÖR DIG!

För dig som är intresserad av våra utbildningar erbjuder vi ett öppet hus som bara är för dig!

Datum: 9/5, 10/5, 12/5

Läs mer

Våra program

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet

Drömmer du om att arbeta som ingenjör någonstans i världen, inom kemi-, läkemedels- eller livsmedelsbranschen? Vill du jobba med produktutveckling inom processindustrin, eller med något helt annat? Det Industritekniska programmet ger samma behö­righet för vidare studier som exempelvis NV-programmet.

Läs mer


El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet

Tycker du att det verkar spännande att programmera en robot? Vill du lära dig att planera el i fastigheter eller installera, driftsätta och felsöka produktionsutrustning? Kanske medverka i projekt för att utveckla nya tekniska lösningar? Då passar El- och energiprogrammet med inriktning automation.

Läs mer


Teknikprogrammet

Teknik-
programmet

Nyhet – start 2022

Teknikprogrammet, med inriktning Produktionsteknik, är vårt splitternya program som är för dig som redan nu vet att du kommer att läsa vidare på högskolan direkt efter gymnasiet.

Läs mer

Varför ska jag välja Perstorps Tekniska Gymnasium?

Lagom stor skola

Lagom stor skola

Vi får ofta höra att vår skola är som ett ”andra hem”. Vi är en liten skola med mysig och personlig atmosfär där alla får plats att vara sig själv.


Praktik på riktigt

Du kan bli vad du vill!

Kanske du vill utveckla nya produkter, rädda världen, rocka i labbet? Eller jobba som ingenjör, med djur, inom vård eller processindustrin? Branschen vill ha dig med kunskaper inom kemi, teknik och naturvetenskap!

Vad gör tidigare elever nu?


Vad betyder Dubbel kompetens?

Dubbel kompetens

Hos oss får du dubbel kompetens: yrkes- och högskolebehörighet. Det innebär att du kan välja att studera vidare på högskola, eller att börja arbeta. Du har 15 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande) på nationella och internationella företag.

Vi är sociala!

Från hösten 2022 kan du söka Processtekniker Smart Industri, en eftergymnasial yrkeshögskoleutbildning. Utbildningen erbjuds av YH Syd Olofström där nu även Perstorp är en av utbildningsorterna.

Behovet av processtekniker är stort på marknaden och vi är så glada att kunna erbjuda den här möjligheten till ett högteknologiskt framtidsyrke!

Läs mer www.perstorpgymnasium.se/processtekniker-smart-industri/
Nu har vi utmanat kroppen i Idrott 2 på Toughest Malmö. Detta är del 2 av 4 av våra avslutningsaktiviteter.
PGEA5 på plats vid Yrkes-SM i Växjö.
Går du i nian och är sugen på att gå en teknisk utbildning? Det gör du rätt i - teknik är framtiden! Dessutom behövs tekniskt kunnande inom alla olika branscher. Vi har tidigare elever som idag arbetar som civilingenjör, sjuksköterska, veterinär, mikrobiolog, biomedicinsk analytiker, industrielektriker, automationstekniker, maskintekniker, lärare med mera.

Våra viktiga samarbetspartners

Perstorp AB är vår huvudman. Ett internationellt företag med produktion i flera länder. Vi har också ett flertal andra starka företag som samarbetspartners – bl. a Johnson Matthey, Isover, ESAB och Celanese. Detta ger våra elever unika möjligheter till givande praktikplatser och studiebesök – både i Sverige och utomlands.


Perstorp
Isover
Celanse
ESAB
Gelita
FAAC
Emerson