Genom att plugga en teknisk gymnasieutbildning öppnar du många dörrar till spännande vidareutbildningar och jobb. Vi är en teknisk gymnasieskola med stor kompetens och de viktiga kontakterna med branschen.

Teknik är framtiden

Våra program

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet

Drömmer du om att arbeta som ingenjör någonstans i världen, inom kemi-, läkemedels- eller livsmedelsbranschen? Vill du jobba med produktutveckling inom processindustrin, eller med något helt annat? Det Industritekniska programmet ger samma behö­righet för vidare studier som exempelvis NV-programmet.

Läs mer


El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet

Tycker du att det verkar spännande att programmera en robot? Vill du lära dig att planera el i fastigheter eller installera, driftsätta och felsöka produktionsutrustning? Kanske medverka i projekt för att utveckla nya tekniska lösningar? Då passar El- och energiprogrammet med inriktning automation.

Läs mer


Teknikprogrammet

Teknikprogrammet

Vi är glada att även kunna erbjuda Teknikprogrammet med inriktining Produktionsteknik till hösten. Det som gör vårt Teknikprogram unikt är att 6-8 veckors APL ingår. Du har också möjlighet att få sommarjobb.

Ansökningen är öppen. Mer information kommer inom kort, men kontakta oss gärna.

Tel: 0435-37690
E-mail: skolan@perstorpgymnasium.se

Varför ska jag välja Perstorps Tekniska Gymnasium?

Lagom stor skola

Lagom stor skola

Vi får ofta höra att vår skola är som ett ”andra hem”. Vi är en liten skola med mysig och personlig atmosfär där alla får plats att vara sig själv.


Praktik på riktigt

Du kan bli vad du vill!

Kanske du vill utveckla nya produkter, rädda världen, rocka i labbet? Eller jobba som ingenjör, med djur, inom vård eller processindustrin? Branschen vill ha dig med kunskaper inom kemi, teknik och naturvetenskap!

Vad gör tidigare elever nu?


Vad betyder Dubbel kompetens?

Dubbel kompetens

Hos oss får du dubbel kompetens: yrkes- och högskolebehörighet. Det innebär att du kan välja att studera vidare på högskola, eller att börja arbeta. Du har 15 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande) på nationella och internationella företag.

Läs mer

Vi är sociala!

Grattis till alla våra härliga studenter som springer ut idag! 🥳 Nu väntar nya äventyr och vi önskar er alla ett stort lycka till!

#student2021 #perstorptekniskagymnasium #perstorpgymnasium #perstorp #nyaäventyr #lyckatill #teknikärframtiden
Snart tar våra avgångselever ett stort kliv ut i livet. Många kommer att jobba på våra partnerföretag, andra har valt att studera vidare. Vissa väljer att jobba först, och plugga sedan! Industrielektriker, automationstekniker och instrumenttekniker är några av alla yrken som lockar direkt efter gymnasiet. De som söker vidare på högskolan kan välja massor av spännande utbildningar och plugga till mikrobiolog, biomedicinsk analytiker, civilingenjör, socionom, polis, sjuksköterska och mycket mer. Teknik är framtiden i nästan alla branscher!

#student2021 #partnerföretag #mikrobiolog #civilingenjör #polis #socionom #sjuksköterska #perstorpgymnasium #perstorp #perstorptekniskagymnasium
Nu är det nedräkning till studenten! 😃 På fredag den 11/6 ger sig eleverna i P23 ut på nya äventyr. Men först väntar en massa härliga stunder tillsammans. Idag blir det till exempel sedvanlig Triathlon. Heja! ☀️

#perstorptekniskagymnasium #perstorpgymnasium #student2021 #triathlon #nedräkning
✨ Intervju med Åsa✨

🌿 Åsa Persson, skolans rektor, kan du summera året som gått?

- Ja, det har varit ett väldigt speciellt år som började med att vi trodde att allt skulle bli som vanligt men där vi fram emot sen hösttermin fick återgå till undervisning på distans. Att jobba på distans har fungerat bra för flertalet av både elever och lärare. Eleverna i årskurs 2 och 3 har till vår glädje fått möjlighet att göra sin APL ute i industrin tack vare ett nära samarbete mellan samarbetsföretag och skola vad gäller riskanalyser och Covid-testning.  Vi har varit förskonade från stora Covid-utbrott på skolan vilket har gjort att undervisningen kunnat genomföras enligt plan. Någon praktik i utlandet och resa till London har tyvärr inte kunnat genomföras men den traditionen kommer vi att ta upp så snart det är möjligt. Stor eloge till personal och elever som under hela läsåret proffsigt skiftat mellan klassrums- och distansundervisning.

🌿 En rolig nyhet är att ni fått Teknikprogrammet - berätta!

- Teknikprogrammet med inriktning produktionsteknik kommer att bli ett bra komplement till IN- och EE-programmen som vi har idag. Programmet riktar sig till de elever som redan nu har som mål att läsa vidare mot yrken inom teknik och industri, t ex högskole- eller civilingenjör. Skillnaden mellan vårt TE-program och det traditionella är att här ingår minst 8 veckors APL. Vi ser ett stort lärande i att få komma ut i verkligheten och känna på det yrke man utbildar sig till.

🌿 Snart väntar en lång skön sommar - vad ska du göra på lediga stunder?

- Umgås med barn och barnbarn, träna och pyssla med vårt fritidshus. Håller tummarna för fint väder!

#perstorptekniskagymnasium #perstorpgymnasium #perstorp #rektor #teknikprogram #apl #civilingenjör #produktionsteknik
Vi arbetar nära våra partnerföretag. Det gör att eleverna får värdefulla praktikplatser och sommarjobb.

Så här säger VD på företaget FAAC Ola Hansson:

”Perstorp kommun har ett fantastiskt bra Tekniskt Gymnasium, unikt för en så liten kommun – oerhört bra för invånare i Perstorp med omnejd. Som företagare i Perstorp är detta viktigt att stötta. Dessutom behöver vi utbilda fler tekniker, gärna då eltekniker. Skåne och Sverige saknar den kompetensen idag.”

#FAAC #tekniker #eltekniker #perstorpgymnasium #perstorp #praktikplats #sommarjobb #perstorptekniskagymnasium #vd
✨ Intervju ✨

Clara Jellbom går sista året på PG och har gjort sitt gymnasiearbete på en av Perstorp AB:s fabriker som producerar formalin.

🌿 Vad gick arbetet ut på?

- Det handlade om den generella produktionen av formalin och hur det sker kemiskt genom reaktioner på molekylnivå. Det berörde också risker i produktionen och åtgärder för minimering av negativ miljöpåverkan.

🌿 Hur löste ni det praktiskt, med tanke på restriktioner?

- Jag fick inte besöka fabrikerna under flera månader, vilket självklart var oturligt och tråkigt. Vi löste det genom kommunikation via mejl och videosamtal - och det gick bra.

🌿 Vad var roligast?

- Att få fördjupa sig i något som jag är intresserad av och bredda mina kunskaper inom ämnet. Det var också givande att få planera och genomföra ett så omfattande arbete, det gav mig bra erfarenheter inför framtiden.

🌿 Vad ska du göra efter studenten?

- Jag jobbar på Perstorp AB, och till hösten blir det troligen vidare studier till civilingenjör i Lund.

#perstorpab #perstorpgymnasium #perstorptekniskagymnasium #perstorp #gymnasieval2021 #gymnasiearbete #civilingenjör #jobbdirekt #teknikprogram #lund #hässleholm #kemilabb #kristianstad
El-teknikeleverna har gjort sitt gymnasiearbete hos FAAC under våren. Företagets VD, Ola Hansson, har utsett en tävling – FAAC Challenge – som består av två moment: Gymnasiearbetet samt ett praktiskt och tekniskt prov i form av ett Escape room som går av stapeln 27/5. 

”FAAC Challenge har lanserats för att på ett spännande sätt utmana el-teknikeleverna i vad de lärt sig på PG i tre år. Vidare hoppas jag att det kan visa att yrket är väldigt mångfacetterat – med allt från kabeldragning och mätteknik till modern teknisk smarthet i vardagen.”

Utmaningen går ut på att snabbast…
* läsa en kort instruktion
* låsas in i ett rum tillsammans med en kompis
* felsöka, koppla rätt, koppla in, programmera in rätt funktion enligt beskrivning
* och slutligen öppna dörren med inkopplad dörröppnare
Lycka till säger vi – och återkommer senare med vinnarna!
ANNIE SANDELL TAR STUDENTEN I SOMMAR, SÅ HÄR SÄGER HON OM SINA ÅR PÅ PG:
”Det bästa med PG är deras breda möjligheter efter gymnasiet. PG har öppnat många dörrar och gett mig möjligheten att vidareutbilda mig inom olika yrken. Jag vet inte vad jag ska bli just nu men har fått möjlighet att arbeta som processoperatör inom industrin direkt efter studenten vilket är toppen. Sedan kan jag vidareutbilda om jag får andra idéer. 
 
VILKET ÄR DITT DRÖMYRKE?
”Mitt drömjobb är att få arbeta med hundar vilket jag har ett stort intresse för. Själv tränar jag agility, rallylydnad och lär hundarna en massa roliga trix. Har funderat på att utbilda mig till hundförare men är inte helt säker ännu och då passar det bra att jobba några år. På bilden tränar jag min hund Dixie.”
Bra KOMPISAR, bra LÄRARE, bra ATMOSFÄR. Så är det på PG! Och det är sådant som gör gymnasieåren till ett minne för livet. Det gör också att det blir lättare och roligare att plugga. I Skolinspektionens granskande enkät svarade 9,6 % (max 10) att de rekommenderade skolan till andra.
”Jag har hört att man kan jobba direkt efter studenten om man går El- och energiprogrammet. Stämmer det?”

Ja, det stämmer. Branschen har stort behov av utbildade och du kan till exempel jobba som industrielektriker, automationstekniker, maskintekniker, instrumenttekniker, mekatroniker med mera.

Våra viktiga samarbetspartners

Perstorp AB är vår huvudman. Ett internationellt företag med produktion i flera länder. Vi har också ett flertal andra starka företag som samarbetspartners – bl. a Johnson Matthey, Isover, ESAB och Celanese. Detta ger våra elever unika möjligheter till givande praktikplatser och studiebesök – både i Sverige och utomlands.


Perstorp
Isover
Celanse
ESAB
Gelita
FAAC
Emerson